DIY: Glühwein maken
Het wordt kouder buiten en de winter doet nu langzamerhand echt zijn intrede. Baal jij ook zo van die kou? Daar hebben wij van een oplossing voor! Wie zegt dat de winter geen voordelen heeft? Een glas homemade glühwein helpt zeker om in de juiste winter spirit te komen. Wij zochten voor je uit hoe je de lekkerste home-made glühwein maakt binnen een fijn studentenprijsje!
First things first, wat heb je nodig?
• Rode wijn
• Sinaasappel
• Citroenpartjes
• Kaneelstokje
• Kruidnagel
• *Eventueel suiker
Al deze benodigdheden kan je scoren bij verschillende budgetvriendelijke supermarkten. Voordeel: de glühwein smaakt nog beter met de juist wat goedkopere rode wijn! Je kunt dus gemakkelijk, snel en goedkoop voor jouw huisgenootjes of familie binnen no-time wat lekkers op tafel hebben!
Let’s get started
Wanneer je graag de glühwein op traditionele wijze wilt bereiden, ga je als volgt te werk: je giet de rode wijn in een pan, hier voeg je een gebroken kaneelstokje aan toe en drie kruidnagels. Vervolgens verwarm je heel zacht de pan, zonder dat het gaat koken. Je wilt immers niet bij de traditionele glühwein dat de alcohol verdampt. Daarnaast snijd je de sinaasappel en citroen in partjes. Deze doe je bij het mengsel naar smaak. Als laatste stap giet je het mengsel door een zeef en kan je tot slot eventueel suiker toevoegen om de glühwein wat zoeter te maken.
Alcoholvrije versie
Wil je liever een alcoholvrije versie op tafel? Geen probleem! Deze is namelijk net zo lekker en makkelijk te bereiden!
Wat heb je hiervoor nodig?
• Appelsap (2 liter)
• Kaneelstokje
• 2x anijssterren
• 4x kruidnagels
• 2x geschilde gemberwortel
• *Eventueel suiker
Meng twee liter appelsap met een kaneelstokje, de anijssterren, vier kruidnagels en de kleine geschilde gemberwortel. Verwarm het mengsel, maar laat het niet koken. Vervolgens laat je het mengsel op een laag vuurtje staan voor de gedurende 10 minuten. Hierdoor kunnen de specerijen goed intrekken. Hierna giet je (net als de traditionele versie) het mengsel door een zeef. Hier kan je tot slot eventueel nog wat suiker aan toevoegen. Je alcoholvrije glühwein is klaar om geserveerd te worden.