Studeren in studentenstad Maastricht

De Zuidelijkste studentenstad van ons land. Met veel internationale studenten is het er altijd gezellig! Maar in Maastricht is het bourgondisch genieten. Met een hele rijke historie is Maasticht één van de oudste steden van Nederland. Daarbij is het ongeveer de enige stad waar daadwerkelijk heuvels te vinden zijn, voor de sportievelingen onder ons. Kijk voor alle informatie op MaastichtStudentenStad!

Wonen in Maastricht

Veel studenten in Maastricht kiezen ervoor om er ook te gaan wonen. En zeker in deze stad is dat geen straf! Door de bourgondische levensstrijl en de gezelligheid in de stad is er altijd wel iets te beleven! Zeker voor studenten heeft Maasstricht veel mogelijkheden! Heb jij bijvoorbeeld al weleens gedacht aan antikraak wonen? Wil je hier meer informatie over? kijk dan eens op deze pagina van MaastrichtStudentenStad!

Werken in Maastricht

In Maastricht zijn er niet alleen genoeg bijbaantjes, het kan de plek zijn om jouw carrière een goede start te geven. Er zijn bijvoorbeeld talloze goede stageplekken en ondernemers die starters een kans geven! Wil jij meer weten over hoe je het beste een baantje kunt krijgen? Kijk dan even op de werken pagina van MaastrichtStudentenStad! Hier vind je ook alle informatie over solliciteren en ondernemen naast je studie.

Geldzaken

Als je gaat wonen in Maasticht moet je ineens veel meer regelen dan dat je gewend was. Hier komen ook de nodige financiële verantwoordelijkheden bij kijken. Maar wat moet je daar allemaal over weten? Wij hebben de beste tips en informatie al voor je uitgezocht! het enige wat jij hoeft te doen is even te kijken op MaastrichtStudentenStad -> Geldzaken en je weet precies waar je aan toe bent!

Leuke dingen doen in Maastricht

Naast studeren en werken heb je als het goed is genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Gelukkig heeft Maastricht jou genoeg te bieden! Als je er woont is het natuurlijk van belang dat je weet waar de beste restaurantjes en barretjes te vinden zijn. En je kan je geen Maastrichtenaar noemen als je de culturele hotspots niet hebt bezocht. Maar waar moet je dan zijn? MaastrichtStudentenStad weet het precies en heeft het allemaal al voor je uitgezocht! Check het hier!

Gezondheidszorg in Maastricht

Als je weet waar je het beste bier kunt halen, waar je moet zijn voor de lekkerste shotjes en waar de dichtsbijzijnde nicotinedokter te vinden is kan het handig zijn als ook weet waar je moet zijn als je niet helememaal lekker bent. Waar in Maastricht vind je bijvoorbeeld je huisarts en welke tandarts moet je bellen? Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet. Lees alles gezondheidszorg in Maastricht.

Kortingsacties

Om jou zo veel mogelijk van je studententijd te laten genieten en toch wat geld over te houden zoekt MaastrichtStudentenStad altijd de beste studentendeal voor jou! Neem een kijkje op onze pagina met kortingsacties in Maastricht en profiteer!