Studentensteden in Nederland

Nederland is echt een studentenland! En dat zie je gelijk terug in het aantal studentensteden in Nederland. In Nederland studeren elk jaar zo ongeveer 600.000 HBO en WO studenten. Een groot gedeelte van de studenten gaat ook op kamers in de stad waar zij gaan studeren. Of een stad een studentenstad is heeft voornamelijk te maken met het aantal studenten dat in de stad studeert en woont, maar ook of er veel actieve studentenverenigingen zijn.

Nederland telt nu 18 studentensteden met meer dan 10.000 studenten in de stad! Nederland heeft 18 studentensteden met meer dan 10.000 studenten. Het is dus sowieso leuk om te gaan studeren in een van de onderstaande steden.

Bekijk alle studentensteden

Ruim 450 studentenverenigingen in Nederland

Nederland heeft ook bijzonder veel studentenverenigingen. In elke studentenstad zijn er meerdere studentenverenigingen, van gezelligheidsvereniging tot sportverenigingen en verenigingen met een politieke of religieuze inslag.

Bekijk hier het overzicht van alle studentenverenigingen in Nederland.

Bekijk alle studentenverenigingen

De hoofdstad van ons kleine kikkerlandje. Naast het grootste aantal coffeeshops, de meeste toeristen en de grootste voetbalclub zijn hier ook de meeste studenten van Nederland te vinden. Met 100.000 is Amsterdam de grootste studentenstad.

Een avondje NAC, Carnaval in Kielegat en de bourgondische levensstijl. In Breda geniet je van het leven! Het studentenleven in Breda is een echte aanrader. Proef hier van de Brabantse gezelligheid met de randstad om de hoek.

De Prinsenstad, het dorpse gevoel in een kleine stad precies tussen Den Haag en Rotterdam. Met ruim 100.000 inwoners waarvan een kwart studerend is het studentenleven prima in Delft!

'Het bos van de Hertog' de originele naam van Den Bosch.

De hofstad, waar de tweede kamer te vinden is en de woonplaats van Koning Willem Alexander. Buiten het binnenhof en Madurodam heeft Den Haag nog veel meer te bieden!

In het Oosten van het land helemaal tegen de Duitse grens aan vind je de studentenstad Enschede. Door het mooie historische centrum is het goed vertoeven voor menig student.

'Het Havana aan de Waal' hoe de staat ook wel genoemd wordt. Voor studenten een prima stad om te vertoeven. Met een internationaal georienteerde universiteit en verschillende hogescholen zijn er genoeg studenten te vinden.

Utrecht 'de Domstad' centraal gelegen in Nederland en een prima studentenstad! Met de Universiteit Utrecht en verschillende HBO opleidingen heeft Utrecht voor iedereen wat te bieden! Wil je meer weten over het studeren in utrecht?